Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Το άσπρο γίνεται μαύρο από τη μείζονα αντιπολίτευση και τα παπαγαλάκια της


Κουραστήκαμε να ακούμε για ακυρωμένες αποφάσεις της Διοίκησης και τη συνεχή δικαίωση των προσφυγών της δημοτικής παράταξης του κ. Μαυρομάτη. Αυτά δηλώνονται τόσο από τον ίδιο, όσο και από ανενημέρωτους ή φίλα προσκείμενους blogers, που ρίχνουν νερό στο μύλο της παραπληροφόρησης.
Όπως δήλωσα δημόσια στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου, δεν υπάρχει ούτε μία προσφυγή των πολιτικών μας αντιπάλων που να έκανε δεκτή η Περιφέρεια. Εξάλλου, δεν θα είχε σημασία ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό. Κανένας μας, πλην ίσως του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν δηλώνουμε αλάθητοι και δεν διεκδικούμε το πιστοποιητικό του παντογνώστη. Το σημαντικό είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά της Διοίκησης και η πρόθεσή της να αποκαταστήσει στρεβλώσεις του συστήματος στήνοντας ταυτόχρονα τα αναπτυξιακά της εργαλεία. Το γεγονός ότι η παράταξη του κ. Μαυρομάτη, σύσσωμη, επιλέγει το συγκεκριμένο πεδίο αντιπαράθεσης, εκτιμώ ότι είναι αποδεικτικό των προθέσεών της. Στηρίζει την ανάκαμψή της στην αποτυχία της σημερινής Διοίκησης, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο εύκολος δρόμος για να αναλάβει το τιμόνι του Δήμου. Η στρατηγική αυτή όμως, κάθε άλλο παρά συνάγει με το θεσμικό της ρόλο και κάποτε θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, πρώτα από τους ίδιους.
Κανένας μας δεν περιμένει την παραμικρή βοήθεια από την παράταξη «Θερμαϊκός νέα πορεία», διότι όλοι μας ξέρουμε την «πορεία» της. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι βρίσκει πρόθυμους συνεργάτες να αναπαράγουν όσα αστήρικτα διαδίδει, δεν πείθουν κανέναν υγιώς σκεπτόμενο πολίτη, διότι η αλήθεια αποδεικνύεται από έγγραφα και όχι από «ρεπορτάζ» παπαγάλων.
Βάλθηκαν να πείσουν τους πάντες ότι δικαιώθηκε η προσφυγή του κ. Μαυρομάτη κατά της αλλαγής μετοχικής σύνθεσης της ΔΑΝΕΘ Α.Ε. κι ότι η Περιφέρεια ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Ποια είναι όμως η αλήθεια;
Η Περιφέρεια ενέκρινε τη νέα μετοχική σύνθεση, αυτό ακριβώς δηλαδή που επιθυμούσε να προσβάλλει ο κ. Μαυρομάτης. Το μόνο που ζητάει είναι να αλλάξει το αντίτιμο πώλησης των μετοχών, προκειμένου να μην χάσει το δημόσιο 500€ από τη φορολόγησή τους! Το θέμα θα έχει κλείσει οριστικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα αποδειχτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η κούφια φλυαρία των «παπαγάλων» της παρέας.
Ταυτόχρονα, με την υπ. Αριθ.35668 απόφασή της την 15 Ιουλίου 2011, η Περιφέρεια απορρίπτει και επίσημα την προσφυγή της δημοτικής παράταξης του κ. Μαυρομάτη, έτσι για να μην μένει η παραμικρή σκιά αμφιβολίας για την αναντιστοιχία λόγων και κειμένων.

Αν ψάχνουμε όμως για ακυρωμένες αποφάσεις της Περιφέρειας, οι οποίες να έχουν πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο, μπορούμε να αναφερθούμε στην απόφαση 274/6-12-2010 που έλαβε ο πρώην Δήμος Μηχανιώνας και ακυρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2011. Με την απόφαση αυτή, επιχειρήθηκε να παραχωρηθεί δωρεάν η χρήση δημοτικού ακινήτου στον Δημαράκειο Παιδικό Σταθμό για 15 χρόνια. Λίγες ημέρες πριν αποχωριστεί την καρέκλα της εξουσίας δηλαδή, αφού είχε ήδη χάσει τις εκλογές, ο κ. Μαυρομάτης επιχείρησε να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση με απόφαση διάρκειας 15 ετών!
Τέτοιες αποφάσεις έλαβε η Διοίκησή του το μήνα Δεκέμβριο του 2010 και σήμερα επανέρχεται με νέα προσφυγή του κατά της Τουριστικής Εταιρίας του Δήμου μας, επικαλούμενος ότι στηρίζεται σε απόφαση του Δεκεμβρίου του 2010, χρονικό διάστημα κατά το οποίο έπρεπε να λαμβάνονται μόνο εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης αποφάσεις.
Η απόφαση βέβαια για την Τουριστική Εταιρία, σαφώς και εμπίπτει στις επείγουσες, διότι εάν δεν λαμβανόταν εκείνη την χρονική στιγμή δεν υπήρχε δυνατότητα να ληφθεί το νέο χρόνο. Επιπλέον, αυτή την απόφαση την έλαβε ένας Δήμαρχος ο οποίος ήδη είχε επανεκλεγεί και όχι ένας Δήμαρχος που θα δέσμευε τον διάδοχό του.
Δυστυχώς όμως, αντί σήμερα να σχεδιάζουμε αναπτυξιακές πολιτικές που θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα στα άδεια ταμεία του Δήμου, αναγκαζόμαστε να ανταλλάσουμε αλληλογραφία με την Περιφέρεια, προκειμένου να αποδεικνύουμε τη νομιμότητα των ενεργειών μας, παρακάμπτοντας τις συνεχείς τρικλοποδιές της μείζονος αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα μάλιστα, και με περίσσιο θράσος, μας κατηγορούν για καθυστερήσεις και έλλειψη στρατηγικής.
Σύντομα όλα αυτά θα έχουν λάβει οριστικό τέλος και όπως λέει ο λαός, «ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου