Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

βράδυ Σαββάτου

Το βράδυ του Σαββάτου (!) αναρτήθηκε σε blog άρθρο του κ. Μισαλέμη το οποίο, από τον τίτλο του ακόμη, έκανε σαφή το στόχο του.
Ο συντάκτης του άρθρου, παρόλο ότι δηλώνει πιστός αναγνώστης της «Π» εντούτοις εκτιμά ότι η εφημερίδα μας «ξεστράτισε»! Μας κατηγορεί ότι αλλάξαμε γραμμή πλεύσης και μετατραπήκαμε σε «προπαγανδιστικό εργαλείο» της παράταξης του κ. Αλεξανδρή. Ίσως να μην είναι περιττό να θυμίσω ότι τα ίδια έλεγε και ο επικεφαλής της παράταξής του, κατηγορώντας μας μάλιστα ως συκοφάντες, μέχρι που κρίθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων ποιος υπηρετεί την αλήθεια και ποιος την παραποιεί.
Μας συστήνει «να βάζουμε πάνω απ’ όλα την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών». Μα αυτό ακριβώς κάνουμε με απόλυτη συνέπεια εδώ και 5 χρόνια. Παρουσιάζουμε με ακρίβεια την κάθε είδηση, έτσι ώστε κάθε δημότης να γνωρίζει τα ακριβή γεγονότα. Πιθανότατα, η προτροπή του κ. Μισαλέμη αναφέρεται στο σχολιασμό των ειδήσεων και τις κρίσεις που καταθέτουμε. Μα δεν θα ήταν άραγε τελείως αφύσικο να συμφωνούσε μαζί μας, καθώς ο ίδιος αποτελεί στέλεχος της δημοτικής παράταξης του κ. Μαυρομάτη και κατ’ επέκταση υποστηρικτή της πολιτικής του;
Το σχόλιό του για το τελευταίο φύλλο της «Π» περιλαμβάνει μια ακόμη διαπίστωση: ότι «η παρελθοντολογία δεν βοηθά στην επίλυση των άμεσων και σοβαρών προβλημάτων», άποψη η οποία δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Οι αναφορές μας στο χθες ήταν απαντήσεις στην εφημερίδα της παράταξής του (και ουδόλως δριμύτατη επίθεση όπως τη χαρακτηρίζει), με στόχο να γνωρίζουν οι πολίτες τη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων όσων ασκούν ή άσκησαν Διοίκηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα αποτελεί η τελευταία προσφυγή της παράταξής του κ. Μαυρομάτη κατά της Τουριστικής Εταιρίας του Δήμου μας, με μοναδικό στόχο την ακύρωσή της. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός είναι και ο κ. Μισαλέμης, το όνομα του οποίου εμφανίζεται κάτω από το κείμενο της προσφυγής στην Περιφέρεια. Θα ήθελε λοιπόν να μας πει τι εννοεί όταν γράφει για «πολιτική μεροληψία» και τι όταν μας συστήνει «να προτάσσουμε το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών»; Πώς υποστηρίζονται άραγε αυτά τα συμφέροντα εάν ακυρωθεί ένα εργαλείο ανάπτυξης του τόπου μας, κάτι το οποίο και ο ίδιος επιθυμεί;
Τέλος, ο εκλεκτός δημοτικός σύμβουλος γράφει ότι δεν έχουμε να καταλογίσουμε στον κ. Μαυρομάτη τίποτε άλλο εκτός από τα 2.900.000 ευρώ των προστίμων της πολεοδομίας. Προφανώς βέβαια δεν μας διαβάζει, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του, διότι:
· Του καταλογίζεται η ευθύνη για την κατάχρηση του ταμείου του Δήμου του, πράξη που στοίχισε στους δημότες περισσότερα από 890.000 ευρώ
· Του καταλογίζεται η ευθύνη για ανασφάλιστους εργαζομένους στον πρώην Δήμο του και τα σχετικά πρόστιμα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκαν.
· Του καταλογίζεται η επιβολή μιας ποινής αργίας 30 ημερών για παράβαση καθήκοντος
· Του καταλογίζεται μια τελεσίδικη καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση στον κ. Κούτουκα.
· Του καταλογίζεται η πληρωμή από χρήματα του προγράμματος «Θησέας» σε συνεργάτη του άλλο από αυτόν που δικαιούταν τα χρήματα
· Του καταλογίζεται ετήσιο έλλειμμα 2.500.000 ευρώ στα αποτελέσματα χρήσης του πρώην Δήμου του, όταν υποσχόταν προίκα 3.000.000 ευρώ στο νέο Δήμο.
Μάλιστα, η λίστα αυτή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, εάν δεν κινδύνευα να γίνω κουραστικός ή να θεωρηθεί ότι ασκώ «δριμύτατη επίθεση» στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας, σύμφωνα με τον κ. Μισαλέμη.
Επειδή λοιπόν δεν ξέχασα ότι οι εκλογές τελειώσανε, καλό είναι να καταλάβουν κάποιοι και γιατί τελειώσανε με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

1 σχόλιο: